Algemene informatie NHS

The New Harvest Singers (NHS) is een ambitieuze, gezellige groep vrouwen die met elkaar mooie muziek maken. We zingen voornamelijk in Barbershop-stijl, vierstemmig a-capella. Maar daarnaast ook prachtige close-harmony arrangementen bestaande uit tot wel 8 verschillende partijen.

Lees meer...

Historie resultaten NHS

The New Harvest Singers is een competitief koor en meet zich graag met andere koren. Een goede reden om altijd mee te doen aan de Holland Harmony Conventies.
 
We doen al 30 jaar mee met de competitie die iedere 2 jaar door Holland Harmony wordt georganiseerd. In 2001 werden we voor het eerst kampioen. Daarna volgden nog 5 gouden medailles, in 2007, 2009, 2011, 2015 en 2017. Onze topscore van 82.2% in 2017 is nog steeds ongeëvenaard. Maar daar hopen we zelf op de eerst volgende conventie verandering in te brengen 
 
Voor meer en gedetailleerde resultaten zie de website van HH.
 

Repertoire

Het leuke van barbershop zingen is dat je het overal en altijd kunt doen, als je een tenor, lead, bariton en bass bij elkaar hebt. Barbershop arrangementen zijn vierstemmig, a-capella en harmonisch. Er zijn songs die alle barbershoppers weereldwijd kennen en dat maakt internationale conventies een supergezellig muzikaal feestje. Een interessant verhaal over de achtergrond van deze arangementen vind je het artikel van Jude Thomas.

We laten soms ook songs speciaal voor ons arrangeren. Jazz, musical, popsongs etc. Altijd meerstemmig (soms zelfs 8 - stemmig) en altijd a-cappella.