Algemene informatie NHS

The New Harvest Singers (NHS) is een ambitieuze, gezellige groep vrouwen die met elkaar mooie muziek maken. We zingen voornamelijk in Barbershop-stijl, vierstemmig a-capella. Maar daarnaast ook prachtige close-harmony arrangementen bestaande uit tot wel 8 verschillende partijen.

Lees meer...

Historie resultaten NHS

The New Harvest Singers is een competitief koor en meet zich graag met andere koren. Een goede reden om altijd mee te doen aan de Holland Harmony Conventies.

In 1991 neemt het dan 1 jaar oude koor voor het eerst deel aan de conventie en scoort direct een 7e plaats met 50,3 procent. In 1999 kan door omstandigheden niet worden deelgenomen aan de conventie, maar in 2001 begint het koor aan een opmars die uiteindelijk leidt tot de eerste gouden medailles op de conventie van 2005, met voor het eerst een B+ score van 74,1 procent. Met een klein hikje in 2013 gaat de opmars van NHS gewoon door met in 2015 een score van 80,6 procent, waarmee na 10 jaar de magische 80 procentgrens is doorbroken. Nog maar 0,4 procent verwijderd van de A-status. Ambitie en hard werken worden beloont in april 2017, met een score van 82,2% is de A-status bereikt en het zesde goud binnen.

Voor meer en gedetailleerde resultaten zie de website van HH.

Lees meer...

Repertoire

The New Harvest Singers hebben in de afgelopen 25 jaar een heel divers repertoire opgebouwd.

Het grootste deel van de songs worden in “Barbershop Style” gezongen volgens de traditie van BHS / SPEBSQSA, inclusief een aantal “Pole Cat songs” of “Catsongs”, die we met barbershoppers wereldwijd samen kunnen zingen. Deze songs komen voornamelijk vanuit Amerika, maar ook in Engeland en Zweden zijn goede BBS-arrangeurs te vinden. Een interessant verhaal over de achtergrond van deze arrangementen vind je in dit artikel van Jude Thomas.

Lees meer...