Algemene informatie NHS

 

NHS is geen koor waar je de liedjes op de repetitie krijgt aangeleerd. Dit doe je thuis met behulp van de bladmuziek en Teachtracks. Dit zijn bestanden die je afspeelt op de PC waaruit je duidelijk je eigen partij kunt horen, ingezongen of ingevoerd in het programma Noteworthy Composer. Op de repetitie wordt vervolgens gewerkt aan de samenklank en presentatie. 

Het repeteren van de song is meer dan alleen zingen, we werken ook aan onze uitstraling, zodat het publiek uiteindelijk ook aan ons kan zien waar we over zingen. Bij sommige nummers zit een heuse choreografie. Als je lid wordt, gaan we ervan uit dat je zoveel mogelijk aanwezig bent, op de repetitie op maandagavond, de werkdagen (3-4 zaterdagen of zondagen per jaar) en bij de optredens.
 
We treden regelmatig op, bijvoorbeeld bij korenfestivals, op uitnodiging bij andere koren in een show en tijdens de kerstperiode op fairs en voor winkeliersverenigingen. Ook doen we regelmatig mee aan wedstrijden. De belangrijkste wedstrijd voor NHS is de “Holland Harmony-conventie”, een wedstrijd waar alle barbershop-koren en -kwartetten uit Nederland aan deelnemen. Voor elk NHS-lid is dit verplichte kost.
 
Onze ambitie en het harde werken hebben hun vruchten al afgeworpen. In 2017 is NHS voor de 6e keer kampioen van Nederland geworden, op de Holland Harmony Conventie. In oktober 2015 hebben we de zesde plek behaald in te Topklasse Grote Koren, op het BALK Topfestival in De doelen in Rotterdam.
 
Op dit moment is de contributie € 30,- per maand, met bij aanvang van het lidmaatschap een borg van € 25,- voor de reiskleding en (blad)muziek. Houdt daarnaast ook rekening met kosten voor eventuele (buitenlandse) reizen en conventies en incidenteel kosten voor kleding.
 
Ben je nog steeds geïnteresseerd en wil je graag lid worden? Dan begin je met een auditie-periode van 6 tot 8 weken waarin je naast het reguliere repertoire werkt aan twee nummers die je in kwartet gaat zingen op je auditie. Voor de auditie wordt een bijdrage van € 15,- voor toegang en gebruik van muziekbestanden gevraagd. Je wordt gedurende de auditieperiode bijgestaan door een Buddy. In de auditie zing je eerst deze twee nummers samen met 3 ervaren koorleden van de andere stempartijen. Als tweede zing je een solo van een door jezelf gekozen nummer. Op basis van deze twee onderdelen krijg je direct te horen of je wordt toegelaten tot het koor of niet. Als je de auditieperiode in wilt gaan, geef dit dan aan ons door. Je krijgt dan toegang tot het leden-gedeelte van onze website, waar je je eigen gegevens kunt invoeren en de muziekbestanden en verdere informatie over het lidmaatschap van NHS vindt.
 
Heel graag tot ziens bij een volgende repetitie van NHS op maandagavond vanaf 20.00 uur. Op OBS Jan Harmenshof Koninginnelaan 4 te Geldermalsen.