Kwartet LinQ

 Gouden medaille 2017 (foto beeldmaker Hans Martens Fotografie)

Blij met de zilveren medaille in 2015

LinQ is een a capella/barbershopkwartet dat bestaat uit vier enthousiaste vrouwen die sinds juni 2012 een kwartet vormen en afkomstig zijn uit The New Harvest Singers. Na drie weken samen zingen, schreven ze zich al in voor de 2-jaarlijkse Nederlands kampioenschappen barbershopzingen. Omdat ze nog maar zo kort bestonden, leek dat behoorlijk LinQ, maar ze behaalden meteen de 4e plaats. Net buiten de prijzen, maar 2 jaar later werd hun doel hoger gesteld en konden ze in maart 2015 vol trots een prachtige zilveren medaille omhangen. En op 30 maart 2017 werd hun doel bereikt: de gouden medaille waarbij ze op alle categorieën (Singing, Music & Performance) de 1e plaats behaalden! LinQ is blij met de steun en het enthousiasme van de koormaatjes en fans, het is een feest om mooie songs voor hen te zingen!

Wil je LinQ horen? Zoek op Youtube: linq kwartet Luisteren naar de 2 wedstrijdsongs waarmee goud werd behaald: LinQ @HH-Conv2017 -contest

Wil je LinQ volgen? Kijk op Facebook https://www.facebook.com/LinQ.Quartet

Wil je LinQ liken? Graag! Voor de 300ste liker verzinnen we een leuke beloning!

Kwartet Fyra

Kwartetten

Momenteel hebben we 2 kwartetten, LinQ, en Vivre. Zingen in een kwartet is de ultieme vorm van barbershop zingen. Deze vorm van a cappella zingen werd voor het eerst beoefend in het einde van de 19e eeuw door Afro-Amerikaanse mannen. In 1938 besloot een aantal blanke mannen, onder wie Owen Clifton Cash en Rupert Hall deze traditie nieuw leven in te blazen. Op een bijeenkomst in Tulsa op 11 april 1938 werd “The Society For The Preservation and Encouragement of Barber Shop Quartet Singing in America (SPEBSQSA)” opgericht. Deze organisatie, nu bekend als de Barbershop Harmony Society (BHS), is de grootste BBS-organisatie, met zo’n 20.000 leden uit Noord-Amerika en broeder-organisaties over de hele wereld.

De BHS organiseert elk jaar een “International” waar kwartetten strijden om de titel van barbershop-kwartetkampioen, nog steeds de hoogste eer die een barbershopzanger kan behalen. Ook in Nederland worden elke twee jaar competities gehouden voor kwartetten, waar kwartetten uit The New Harvest Singers met goede resultaten aan meedoen.

Kwartetzingen doe je niet alleen voor de lol en de te behalen eer op een conventie, deze vorm van zingen wordt ook gebruikt op de repetitie. Als kwartet-lid moet je zelfstandig je partij kunnen dragen en met overtuiging kunnen zingen. Kwartetten is dus ook een goede manier om je koorleden te monitoren en te trainen in zelfstandigheid.