Kwartetten

Momenteel hebben we 2 kwartetten, LinQ, en Vivre. Zingen in een kwartet is de ultieme vorm van barbershop zingen. Deze vorm van a cappella zingen werd voor het eerst beoefend in het einde van de 19e eeuw door Afro-Amerikaanse mannen. In 1938 besloot een aantal blanke mannen, onder wie Owen Clifton Cash en Rupert Hall deze traditie nieuw leven in te blazen. Op een bijeenkomst in Tulsa op 11 april 1938 werd “The Society For The Preservation and Encouragement of Barber Shop Quartet Singing in America (SPEBSQSA)” opgericht. Deze organisatie, nu bekend als de Barbershop Harmony Society (BHS), is de grootste BBS-organisatie, met zo’n 20.000 leden uit Noord-Amerika en broeder-organisaties over de hele wereld.

De BHS organiseert elk jaar een “International” waar kwartetten strijden om de titel van barbershop-kwartetkampioen, nog steeds de hoogste eer die een barbershopzanger kan behalen. Ook in Nederland worden elke twee jaar competities gehouden voor kwartetten, waar kwartetten uit The New Harvest Singers met goede resultaten aan meedoen.

Kwartetzingen doe je niet alleen voor de lol en de te behalen eer op een conventie, deze vorm van zingen wordt ook gebruikt op de repetitie. Als kwartet-lid moet je zelfstandig je partij kunnen dragen en met overtuiging kunnen zingen. Kwartetten is dus ook een goede manier om je koorleden te monitoren en te trainen in zelfstandigheid.