Nieuws

Afscheid Sjoerd

Nog 2 maanden en dan verlaat Sjoerd Jansen na 2,5 jaar The New Harvest Singers. Hij heeft grote plannen met een nieuw bedrijf, waarin hij muziek gaat componeren voor o.a. reclamecampagnes van grote bedrijven. We gaan dus zeker nog veel van hem horen. In de tijd dat we hebben samengewerkt hebben we veel plezier gehad en heel veel geleerd. Moeilijke ritmes bleken onder Sjoerds leiding prima te doen en onze ambitie om moderner te worden heeft een boost gekregen. In 2020 scheiden onze wegen. Gelukkig staat in de coulissen al een nieuwe held te trappelen… Wie? Dat houden we nog heel even geheim!

Leden gezocht

Conventie 2019

 
Met een bijzonder optreden maakten de New Harvest Singers op de vroege zaterdagochtend indruk op het publiek tijdens de Holland Harmony Conventie.
Het applaus van de toch al bijna volle zaal was overweldigend en de complimenten van oude bekenden en nieuwe bezoekers waren direct en spontaan: Wat ‘cool’! Heerlijk zoiets totaal anders te zien dan we gewend zijn. Echt vernieuwend!’ Natuurlijk waren er ook andere geluiden. Zou dit wel ‘Barbershoppy’ genoeg zijn? Met andere woorden: zou dit nieuwe geluid en deze uitdagende performance de jury kunnen behagen? Ook voor het koor zelf was dit spannend. In de middag was er een verrassend optreden van Route Sixteen. Zij kozen voor een zeer uitdagende performance en zongen prachtig. Helemaal terecht dus dat zij ons stokje overnamen en naar huis mochten gaan met alle prijzen en een prachtige score. 
 
The New Harvest Singers zijn blij en trots met het behaalde resultaat van 76.1 % punten voor deze eerste krachtmeting met hun nieuwe oogst: een nieuw repertoire, nieuwe leden en een nieuwe dirigent. Voor alle leden, nieuw en oud, verrassend om vijfde te mogen worden!
 
Zie hier heel veel foto's van ons optreden. Met dank aan Eric Ideler en Hans Martens.

Kippenvel en applaus: publiek enthousiast over try-out

Dinsdagavond 19 maart gaven de New Harvest Singers een try-out van hun optreden voor de aanstaande barbershopconventie. Er waren meer dan 40 belangstellenden aanwezig.

Tijdens deze try-out werden de twee nieuwe songs voor deze competitie van Holland Harmony voor het eerst aan publiek gepresenteerd. Dit publiek, bestaande uit familie, vrienden en andere muziekliefhebbers, reageerde enthousiast en geraakt. ‘Wat mooi, ik kreeg er echt kippenvel van!’ vertelde iemand na afloop.

Het applaus was luid en lang en werd gevolgd door de smeekbede ‘we want more!’ . Aan dat verzoek konden de dames moeiteloos voldoen door nog eens enkele bijzonder swingende nummers te laten horen die in het afgelopen jaar zijn ingestudeerd onder de bezielende leiding van de jonge, talentvolle en super-ritmische Sjoerd Jansen.

Zoals de interim-voorzitter na afloop memoreerde: de New Harvest Singers hebben zichzelf opnieuw uitgevonden. Met een vernieuwend repertoire en uitdagende performance laten zij zien dat ze weer ‘nieuwe oogst’ te bieden hebben. Nu de jury nog overtuigen! 

Holland Harmony

Holland Harmony is de grootste Nederlandse koepelorganisatie voor barbershoppers. Klik op het plaatje om naar de site te gaan van Holland Harmony, hier vind je heel veel informatie of Barbershop(koren en kwartetten).