×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/fotoalbum/2015
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotoalbum/2015
 
 

Uncategorised

Foto's

{gallery}2015{/gallery}

Barbershop Ontmoetings Festival

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2015 vindt in ’s-Hertogenbosch, de Bourgondische pittoreske hoofdstad van Noord-Brabant, alweer voor de 9e keer het tweejaarlijkse Internationaal Barbershop Ontmoetingsfestival plaats. Het is het grootste barbershopspektakel van Europa zonder wedstrijdelement. Inmiddels heeft het festival een prominente plek op de Bossche evenementen kalender verworven.

Het festival start op vrijdagavond met het 'Concert der Kampioenen 2015’. De beste koren en kwartetten uit Nederland laten zich in een spetterende show van zich horen. In het programma zal ook een buitenlands koor en kwartet acte de présence geven. De Duketown Barbershop Singers uit ’s-Hertogenbosch werken aan het programma mee; zij vieren in 2015 hun 25 jarig jubileum. Voor het concert wordt entree geheven.

Op zaterdag zal op een aantal podia op mooie sfeervolle plekken in de binnenstad door tientallen koren en kwartetten uit binnen- en buitenland optredens worden verzorgd. Waar je ook bent, je hoort koren en kwartetten a capella zingen met een knipoog naar jazz, dixieland, close harmony en folksongs. Later op de dag sluiten de koren gezamenlijk met sfeervolle songs het festival af met een Mega-sing op de Parade. Daarna zal nog menig koor ‘nazingen’ in enkele Bossche cafés, de zogeheten Afterglow. Al met al is dit het Barbershop Ontmoetingsfestival ten voeten uit.
Alle activiteiten op zaterdag zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Het concert op vrijdagavond en de officiële opening op zaterdag vindt plaats in het Jheronimus Bosch Art Center, een prachtige voormalige kerk waar men kan genieten van deze spraakmakende kunstenaar.

Overzicht kwartetten

Binnen The New Harvest Singers is er een rijke traditie in kwartetzingen. In de afgelopen 25 jaar hebben de onderstaande kwartetten met veel plezier hun nummers aan het koor ten gehore gebracht. Maar liefst 4 van deze kwartetten hebben een gouden medaille gehaald op een Nederlandse conventie. 

 
Naam Jaar Plaats Lead Tenor Bariton Bas

Riversite Quartet

1995 Goud Astrid Muyen Anneke Weeda Ine van den Broek Rosalie Davis

Jamm

2003 11e Marleen Martha de Weerd Jacqueline de Vries Astrid Kant

Harveys Angels

2005 Goud Thea van Bergen Anja Dirkzwager Anita Lagarde Heidi Roosenmaallen

.NL

2011 Goud Nathalie Meesters Stephanie van Altena Liesbeth van Gisbergen Wil Saenen

LinQ

2017 Goud Nance Vermaning Inge-Marie van Klaveren Jacqueline de Vries Marieke Munter

Mrs. Applebee

2013 7e Thea van Bergen Albertine Jacobs Sija de Lorm Jolanda van Os

Vivre

2015 9e Saskia de Roos Albertine Jacobs Linda de Widt Jolanda van Os

Balk Topfestival!

Barbershop op een festival van Balk? Natuurlijk!

Op 31 oktober biedt het BALK TOPfestival voor de 5e keer een podium aan koren en zanggroepen in de genres van de licht vocale muziek. In de diverse zalen van De Doelen in Rotterdam kan het publiek genieten van Close Harmony-, Jazz- en Pop-nummers, in a cappella-uitvoeringen, met geluids-cd of eigen combo.

Het doel van deze dag is het stimuleren van de kwaliteit door middel van competities en workshops in een inspirerende omgeving. Er wordt gestreden in 10 competities, waarbij de winnaars van de 5 Topklasses direct geplaatst worden voor het Nederlands Koren Festival. Voor meer informatie klik hier!

Dit jaar is Holland Harmony goed vertegenwoordigd met 4 koren en 2 kwartetten, waaronder 3 van de kampioenen van 2015: The New Harvest Singers, Whale City Sound en Dutch Blend.

The New Harvest Singers zijn geplaatst in de Topklasse Popkoren en kijken uit naar deze mogelijkheid om zich te kunnen meten met de beste Popkoren van België en Nederland. Wij gaan voor een TOP-dag. Komt U ook genieten van het beste van het beste onder de nederlandse lichte muziekkoren? 

Meer artikelen...

  1. Contact

Holland Harmony

Holland Harmony is de grootste Nederlandse koepelorganisatie voor barbershoppers. Klik op het plaatje om naar de site te gaan van Holland Harmony, hier vind je heel veel informatie of Barbershop(koren en kwartetten).